Zwangerschapszwemmen

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam aanzienlijk. Het extra gewicht kan belastend zijn voor je mobiliteit, maar in het water ervaar je het tegenovergestelde – een gevoel van gewichtloosheid dat de last verlicht.

Onze cursus biedt een veilige en plezierige omgeving waarin je kunt profiteren van de unieke voordelen van water. Hier kun je werken aan het behouden van vitaliteit en het bevorderen van een gezonde zwangerschap.

Duik met ons mee in een wereld van comfort, beweging en welzijn.

Samen maken we jouw zwangerschapsreis nog specialer.

De voordelen van zwangerschapszwemmen

In onze Zwangerschapszwemmen cursus werken we niet alleen aan ontspanning, maar ook aan het versterken van je conditie en spierkracht. Zwemmen is een uitstekende manier om je uithoudingsvermogen te verbeteren en je spieren te versterken, wat bijzonder waardevol is in aanloop naar de bevalling. Bovendien bevordert een fit lichaam vaak een sneller herstel na de bevalling.

De ontspannende sfeer van zwangerschapszwemmen, vaak in verwarmd water tussen 30 en 33 graden, biedt niet alleen comfort maar bevordert ook een betere bloedsomloop. Dit draagt bij aan het verminderen van kramp in de benen en het vasthouden van vocht.

Een opmerkelijk voordeel is het mogelijke effect op misselijkheid. Veel zwangere vrouwen ervaren juist minder misselijkheid na het zwemmen, en het zwemmen in koud water kan deze symptomen zelfs verminderen.

Niet alleen profiteer jij van deze activiteit, maar ook je baby. Onderzoek toont aan dat beweging tijdens de zwangerschap een positief effect heeft op de hersenontwikkeling van je baby. Stoffen die vrijkomen tijdens het sporten komen in het bloed van je baby terecht en stimuleren zijn mentale ontwikkeling.

Een ander pluspunt van zwangerschapszwemmen is de flexibiliteit ervan. Je kunt deze activiteit gedurende je hele zwangerschap beoefenen, zelfs in de laatste fasen, tenzij je vliezen zijn gebroken.

Pijnverlichting is ook een bekend voordeel, vooral bij rugpijn en bekkenklachten. Het water draagt je lichaam, waardoor de impact op rug, heupen, bekken en knieën wordt verminderd.

En tot slot, de geringe blessuregevoeligheid van zwemmen maakt het een veilige keuze. Het water ondersteunt je lichaam, waardoor de kans op blessures aan rug, heupen, bekken en knieën aanzienlijk kleiner is dan bij veel andere sporten.

Naast de fysieke voordelen is zwangerschapszwemmen ook een sociale ervaring. Het biedt een kans om andere aanstaande moeders te ontmoeten, ervaringen te delen en tips uit te wisselen.

 

Praktisch:

De lessen gaan zowel door in het zwembad van Mol als in het zwembad van Tessenderlo.

Hieronder kan je meer informatie terug vinden over de data’s en en andere praktische zaken!

Klik hier om in te schrijven

Pin It on Pinterest