Tijdens mijn 2e zwangerschap was ik op zoek  naar een vroedvrouw-lactatiekundige. Google leverde mij de ene na de andere positieve recensie over Annika Verpoorten en “Lief Leven” op. Ik aarzelde dan ook geen moment om hen te contacteren.

Heel snel mocht ik een mailtje terug ontvangen van Annika (die op dat moment zelfs nog in zwangerschapsverlof was!), en maakte ik de eerste afspraak bij Loubna.

Op deze eerste afspraak voelde ik me direct op mijn gemak  en wist ik zeker dat dit team mijn zwangerschap en kraamperiode mocht begeleiden!

De tweede afspraak was bij Annika, ik begreep meteen de vele positieve recensies van Google.

Toen op 35 weken ons kindje nog in stuit lag, sloeg ik helemaal in paniek. Niemand van de buitenwereld leek mij te begrijpen. Annika daarentegen had wel begrip voor mijn gevoel en probeerde me gerust te stellen. Ze gaf me zelfs enkele tips en oefeningen mee die ik kon proberen onder het motto  “baat het niet, schaadt het niet.” Op 37 weken bleek het kindje gedraaid. Annika haar tips hebben dus zeker en vast wel gebaat!

Ook tijdens de rest van mijn zwangerschap kon ik met elke vraag, twijfel en ongerustheid terecht bij Lief Leven, en kreeg ik à la minute een antwoord.

Toen ons kindje geboren was wou ik vroeger het ziekenhuis verlaten dan de normale ligtijd. Annika en haar team stonden de dag nadien al thuis en hebben ons goed opgevangen en begeleid. Aangezien ik eerder het ziekenhuis heb verlaten moest Charlize de Guthrie nog krijgen. Annika kwam direct met de tip om haar aan de borst te leggen terwijl zij de prik gaf. Dankzij deze gouden tip heeft Charlize geen last gehad van de prik. Ook mijn huilbuien en baby blues werden gemakkelijk en zonder tegenzin opgevangen!

De laatste consultaties gingen door in de praktijk van Lief Leven. Deze consultaties kon ik bijna vergelijken met een “koffieklets” door de huiselijke sfeer en de vlotte aangename dames van Lief leven.

In tegenstelling tot mijn eerste borstvoedingsverhaal, liep dit borstvoedingsverhaal van de start vrij vlot (ondanks de kleine aanhap), en dit allemaal omdat niks te veel was om me te helpen en te blijven corrigeren!

Het feit dat Lief Leven ook gelooft in mild ouderschap heeft ook bijgedragen aan deze zeer positieve ervaring met hun.

Alleen al om het team van “Lief Leven” vaak over de vloer te krijgen zou ik de pauzeknop willen induwen en de kindjes klein houden!

Dank u wel Annika en de rest van het team!

Deborah & Charlize

Pin It on Pinterest